Nezařazené

PŘÍBĚH LÉTAJÍCÍ KAVÁRNY CAFEJURADO.CZ

Počátky kávového příběhu se datují do roku 2014, kdy jsem ještě podnikal v oboru financí a stále jsem měl potřebu rozvíjet něco dalšího, něco odlišného od toho nehmatatelného a pouze finančního. S tehdejším kamarádem jsme se scházeli na pivku a debatovali o možnostech nějakého byznysu. Slovo dalo slovo a společně jsme vymysleli, že otevřeme v našem městě Žatci takový hybrid, něco mezi kavárnou a prodejnou kávy, kde tu kávu budeme také mlít, a tak se i stalo. Z mé bývalé kanceláře se stala prodejna kávy Jurado. V podstatě jsme od počátku tvořili model podnikání, ceno-tvorbu, rozšiřování sortimentu, zajištění obsluhy a další nutné náležitosti k provozu podniku. Po čase mi bylo jasné, že podnikání ve dvou, kdy má každý jinou představu, jiné vnímání rizika, jinou reakční dobu pro změny, jinou invenci, jinou motivaci atd., není vůbec dobré a hodně jsem se tím trápil. Proto jsem v průběhu založil další pobočky prodeje kávy pod vlastním vedením. Je dost složité prosadit novou značku na trhu, a ještě složitější najít v dnešní době velkých prodejen správný segment loajálních zákazníků – nicméně obchody fungovaly, ale pořád nedosahovaly takové produkce, kterou jsem za vynaloženou snahu očekával.

Ještě v době, kdy jsem podnikal ve finančním sektoru a už jsem měl co dočinění s kávou, jsem dostal nápad připravovat kávu zdarma pro diváky závodu horských kol, který jsme v tu dobu sponzorovali a tím propagovat firmu pro kterou jsem pracoval. Obrovský zájem o papírový kelímek s kávovým nápojem mě opravdu překvapil. Při první možné příležitosti, zúčastnit se nějaké další venkovní akce, jsem neváhal a okamžitě zajistil našemu brandu CAFEJURADO.CZ účast. Bylo to větší, bylo to složitý, bylo to zábavný, bylo to náročný, neměl jsem představu kolik lidí nás navštíví, potřeboval jsem mít všechno připraveno, nachystáno (stroje, kávy, cukry, obaly…) To znamená, že než jsem začal vůbec něco prodávat, pořádně jsem se zapotil a pak se potil dále během akce, kdy stroj nefungoval, jak měl, kdy nápoj nebyl tak horký, jak měl, kdy zákazník čekal déle, než měl. 🙂 Ale dobře to dopadlo a já věděl, že tohle bude ta cesta.

Takže od roku 2017 se naplno věnuji provozování a zlepšování komfortu pro návštěvníky venkovních akcí ať už kulturních, sportovních nebo jiných, tím, že se snažíme poskytovat výborný servis kávových nápojů výhradně z kávových zrn ze Španělské pražírny Jurado Hermanos a také pečeme oblíbené belgické waffle na tyčce.

Je to neustálý adrenalin, který mě opravdu baví. Zajistit účast na akci, dopravit se tam, mít dostatečný příkon elektřiny, kabely, být vybaven nejen stroji pro přípravu, ale také surovinami, vodou a nejrůznějšími drobnostmi, které jsou, ale pro nás v tu chvíli nezbytné a v neposlední řadě mít usměvavou a kvalitní obsluhu, která, když je frmol nemá ani čas si odskočit nebo slupnout něco k snědku. Toto vše se pak ale promítá do spokojenosti zákazníků, a to nás opravdu moc hřeje, často se s nimi potkáváme na dalších akcích v různých městech a řada z nich už míří rovnou k nám, protože už nás znají, protože naše káva jim opravdu chutná, protože jsme kvalita za rozumnou cenu. 🙂 V současné době, pokud tedy už nebudou platit žádná covidová omezení, se můžeme potkat zároveň na třech akcích v jeden čas. Máme připraveny tři plně funkční, plně vybavené létající kavárny. Také nás můžete navštívit na zámku v Krásném Dvoře, kde najdete nádherné prostředí pro vychutnání si naší kávy Jurado. Bylo mi potěšením se s Vašimi čtenáři podělit alespoň ve zkratce o náš příběh CAFEJURADO.CZ a pokud si chcete naši kávu vychutnat i u Vás doma, můžete si jí objednat na našem e-shopu www.cafejurado.cz nebo na eshopu MALL.CZ, kterého jsme nyní nově partnerem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *